Opetuksen hallinnon opinnot

Innostuin keväällä 2017 opetuksen halllinon opinnoista, jotka sain päätökseen syksyllä 2017. Suosittelen tutkintoa opinto-ohjaajien osaamisen tueksi, sillä tutkinto lisää osaamista lainsäädännöstä jotka liittyvät koulutuksen kenttään. Tutkinto on hyvä lisä, vaikkei rehtorin tehtäviin hakeutuisikaan.

Opetuksen hallinnon tutkinto sisältää seuraavat tutkinnon osat

  1. julkisoikeuden perusteet ja yleishallinto
  2. kunnallishallinto;
  3. opetusalan lainsäädäntö;
  4. henkilöstöhallinto; sekä
  5. taloushallinto.

Tutkinnon tavoitteena on, että tutkinnon suorittaneella on sellaisia hallinnollisia tietoja ja taitoja, joita perusopetuslaissa (628/1998), lukiolaissa (629/1998), ammatillisesta peruskoulutuksesta annetussa laissa (630/1998), ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998), vapaasta sivistystyöstä annetussa laissa (632/1998) ja taiteen perusopetuksesta annetussa laissa (633/1998) tarkoitetun rehtorin tai muun vaativan opetushallinnon tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää.

Opoksi oppimassa reksi-pätevyydellä Jonna

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *