Sosiologiasta tukea ohjausosaamiseen

Olen opiskellut hiljalleen sosiologiaa opinto-ohjauksen opintojen rinnalla. Lähdin avoimen yliopiston opintoihin, sillä minua kiinnostaa yksilön ja ryhmän kiinnittyminen yhteiskuntaan. Opinnoissa olen ottanut kantaa kulttuurien vaikutuksesta yksilön vapauteen ja pohtinut millaisena media näyttäytyy nuorten naisten elämässä.

Oppilaitoksissa työskentely on herättänyt mielenkiintoni yksilöiden valintoihin ja siirtymiin. Millaisina erilaiset kouluasteiden siirtymät näyttäytyvät yksilössä tai miten yksilö kokee elämänkulun erilaisissa kouluasteiden siirtymissä, erityisesti minua kiinnostaa koulutussosiologia.

Sosiologiassahan tutkitaan muun muassa sitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, miksi asiat ovat siten kuin ovat ja miten ne voisivat olla toisin. Sosiologian tutkimuksessa ollaan kiinnostuneita myös siitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja minkälaiset prosessit säätelevät ihmisten sosiaalista toimintaa ja ajattelua. Lisäksi sosiologiassa tutkitaan, miten yhteiskunnallinen hyvinvointi tai pahoinvointi muodostuu, mistä eriarvoisuus, (epä)oikeudenmukaisuus ja syrjintä johtuvat, miten ihmisen toiminta riippuu yhteisöstä ja suhteista toisiin ihmisiin, sekä näihin teemoihin kytkeytyvistä empatiakuiluista ja solidaarisuusvajeista. Kiinnostavia ovat myös koulutus- ja työmarkkinoiden sekä erilaisten organisaatioiden ja ryhmien toiminta.

Opoksi oppimassa Jonna

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *